کانادا را بیشتر بشناسیم …

ریشه نام کانادا از «کاناتا» به معنی دهکده یا روستا گرفته شده است. کشور کانادا با مساحت 9984670 کیلومتر مربع و حدود 38.5 میلیون جمعیت ، در آمریکای شمالی واقع شده است و از نظر وسعت بعد از کشور روسیه، دومین کشور پهناور دنیاست.

از طرف دیگر تراکم جمعیت در این کشور بسیار پایین بوده و طبق آخرین آمار در هر کیلومتر مربع، تقریباً 4 نفر زندگی می کنند. این کشور تنها با کشور ایالات متحده آمریکا همسایه است و طولانی ترین مرز زمینی جهان را هم با این کشور دارد.

عمده جمعیت کانادا در نوار جنوبی این کشور و نزدیک مرز آمریکا زندگی می کنند. آب و هوای کانادا در مناطق شمالی سردسیر و قطبی و در مناطق جنوبی مخصوصاً استان بریتیش کلمبیا و شهر ونکوور معتدل است. به دلیل وسعت زیاد و بارندگی مناسب در این کشور و خاک حاصلخیز، از نظر منابع طبیعی و محصولات کشاورزی از کشورهای غنی محسوب می شود.

اگر شما هم به این کشور جذاب و دوست‌داشتنی علاقه‌مند هستید و دوست دارید اطلاعات بیشتری به دست آورید، این مقاله را از دست ندهید! برای آشنایی بیشتر با این کشور، در این مقاله به‌صورت کامل و جامع به معرفی کشور کانادا پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید.

 

کانادا را بشناسیم

به کانادا سرزمین بزرگ سفید شمالی (The Great White North) می‌گویند. بزرگ به‌دلیل مساحت بالای آن، سفید به‌دلیل نزدیکی به قطب شمال و پوشش برفی گسترده و شمالی به دلیل قرارگیری در شمال قاره آمریکا.

کشور کانادا در ابتدا مستعمره فرانسه و سپس انگلیس بود و از سال 1867 با استقلال از انگلیس به عنوان کشور مستقل شناخته شده است. البته به صورت تشریفاتی،ملکه یا پادشاه انگلیس به عنوان رئیس این کشور شناخته می شود، که فرماندار کل که منصوب پادشاه انگلیس(دیگر ملکه ای نیست!) است به عنوان نائب این تشریفات شناخته می شود.

کشور کانادا دارای ده استان و سه قلمرو هست. استان های کانادا شامل بریتیش کلمبیا، آلبرتا، مانیتوبا، نیوبرانزویک، نوا اسکوشیا، اونتاریو، کبک، نیوفاندلند و لابرادور، ساسکاچوان و جزیره پرنس ادوارد است.

نام های سه قلمرو کانادا هم نوناووت، یوکان، و قلمروهای شمال غربی هستند. شهرهای مهم کانادا عبارت اند از تورنتو، اتاوا، ونکوور، ادمونتون، مونترآل، ساسکاتون، وینیپگ، هالیفاکس، سنت جونز، شارلوت تاون.

زبان رسمی کشور کانادا انگلیسی و فرانسوی است. البته جمعیت انگلیسی زبان بیشتر از جمعیت فرانسوی زبان هستند. پیروان دین مسیحی بیشترین جمعیت را در کانادا به خود اختصاص داده اند.

تاریخچه کانادا

قبل از ورود اروپایی‌ها به سرزمین کانادا، مردمانی بومی (aboriginal people) ساکن آن سرزمین بودند که از آسیا وارد این سرزمین شده بودند. در شمال این سرزمین که منطقه ه‎ای سرد و قطبی بود، بومیان با شکار فک، وال و… زندگی می‌کردند. در خلیج غربی شکار گوزن، خرس و اسب آبی رواج داشت. ماهیگیری نیز از امور رایج زندگی آنها بود. در دشت‌های مرکزی نیز بومیان به شکار بوفالو می‌پرداختند. مردم شرق آن سرزمین نیز به کشاورزی مشغول بودند.

اولین اروپایی‌هایی که به این سرزمین پا گذاشتند وایکینگ‌ها بودند. اما وایکینگ‌ها به دلیل جنگ و کشمکش با بومیان آنجا، در آن سرزمین نماندند. بعد از رفتن وایکینگ‌ها، تا قرن پانزدهم این سرزمین فراموش شده باقی ماند. تا اینکه در سال 1497 پادشاه انگلستان، هنری هفتم، دریانوردی ایتالیایی به نام جان کابوت (Jean Cabot) را از اقیانوس آرام به نیوفاندلند (سرزمین جدیدNewfoundland ) می‌فرستد.
بعد از آن در سال 1534 تا 1536 دریانوردی فرانسوی به نام ژاک کارتیه (Jacques Cartier) طی سفرهای دریایی به کانادا آمد. او در یکی از سفرهایش از زبان بومیان آنجا شنید که می‌گویند «Kanata» که به معنای روستا بود. بعدها همین اسم به کانادا تغییر پیدا کرد و در نقشه‌ها ظاهر شد.

کانادای معاصر

امروزه کانادا دارای حکومت فدرالی دموکراتیک است و پادشاه انگلستان (بعد از فوت اخیر ملکه) به عنوان رئیس کشور (head of states) در تصمیم گیری‌های کلان این کشور، به خصوص در رابطه با سیاست های خارجی و دفاعی نقش مهمی برعهده دارد.

نخست وزیر کانادا، جاستین ترودو (Justin Trudeau) بیشترین اختیارات سیاسی و اقتصادی را داراست. او همچنین رهبر حزب لیبرال است و اکثریت اعضای کابینه‌اش عضو این حزب هستند.

از سیاست‌های اصلی و تقریبا همیشگی این کشور مهاجرپذیری بوده است. دلایل این موضوع می‌تواند وسعت زیاد کشور و جمعیت پایین آن باشد. کانادا به جمعيت بيشتری احتياج دارد تا پول بيشتری وارد کشور شود و مالیات بیشتری در کانادا پرداخت شود که به سهم خود درآمد سرانه كشور را بالاتر خواهد برد و به رشد اقتصادی کانادا کمک خواهد کرد.

نقشه کانادا

مرزهای بین‌المللی کشور کانادا تا به حال چندین و چند بار در طول تاریخ این کشور تغییر پیدا کرده‌اند و تعداد استان‌های این کشور، که در ابتدا فقط چهار استان بود به 5 منطقه، 3 قلمرو و 10 ایالت یا استان تقسیم بندی شده است. بزرگ‌ترین واحد بخش‌بندی کانادا، منطقه است. یعنی ایالت‌ها و قلمروها زیر مجموعه مناطق هستند.

مناطق کانادا (Regions)

 

در جدول زیر قلمروها و ایالت‌های زیر مجموعه هر منطقه را می‌بینید:

نقشه کانادا
منطقه (Region)ایالت‌ها و قلمروهای زیرمجموعه
منطقه آتلانتیک (Atlantic)نیوفاندلند و لابرادور ، جزیره پرنس ادوارد ، نوا اسکوشیا، نیوبرانزویک
کانادای مرکزی (Central Canada)کبک ، انتاریو
منطقه فلات یا علفزار (Prairies)مانیتوبا ، ساسکاچوان ، آلبرتا
منطقه شمالی (North)نوناووت ، نورت‌وست تریتوریز ، یوکان
منطقه ساحل غربی (West Coast)بریتیش کلمبیا

ایالت های کانادا

اسامی ده استان کانادا به شرح زیر است:

آلبرتا: مرکز این استان، شهر ادمنتون و مهم‌ترین شهر آن، کلگری است. مساحت آلبرتا حدودا ۶۶۱٫۸۴۸ کیلومتر مربع و در حدود 7 درصد از مساحت کل کاناداست.

 

انتاریو: بزرگترین و فعالترین استان کانادا از نظر اقتصادی است که مرکز آن تورنتو است و پایتخت کانادا نیز در این استان قرار دارد. مساحت آن ۱٬۰۷۶٬۳۹۵ کیلومتر مربع و ده درصد از مساحت کل کشور است.

 

بریتیش کلمبیا: این استان غربی‌ترین استان در کشور کانادا است و معروفترین مناظر طبیعی این کشور در آن قرار دارد. مرکز این استان شهر ویکتوریا است که در جزیره‌ی ونکوور قرار دارد.

 

پرینس ادوارد آیلند: این استان کانادا متشکل از چندین جزیره است که نسبت به سایر استان‌های آن مساحت و جمعیت کمی دارد و مرکز آن شارلوت تاون است.

 

ساسکچوان: این استان آفتابی‌ترین استان کانادا ست و مرکز آن شهر رجاینا و بزرگترین شهر آن ساسکاتون است. یکی از قوی‌ترین برنامه‌‌های مهاجرتی کشور کانادا (SINP) به همین استان تعلق دارند.

 

کبک: یکی از استان‌های فرانسوی زبان کانادا با مرکز کبک است. بزرگترین شهر این استان مونترال است و جمعیت بسیار زیادی در این استان زندگی می‌کنند.

 

منیتوبا: یکی دیگر از سرسبزترین استان‌های کانادا است که مرکز آن شهر وینیپگ و بزرگترین شهر آن، شهر براندون است. شغل ساکنین این استان ماهیگیری و کشاورزی است.

 

نوا اسکوشیا: مرکز این استان شهر هالیفاکس و یکی از چهار استان آتلانتیک کاناداست. استان نوا اسکوشیا یکی از بندرهای اصلی دریایی کانادا و محل دسترسی به اقیانوس اطلس است.

 

نیوبرانزوئیک: این استان هم یکی از چهار استان آتلانتیک کاناداست و تا 85 درصد از مناطق جنگلی پوشیده شده است. مرکز آن شهر فردریکتون و بزرگترین شهر آن سنت جان است.

 

نیوفاندلند و لابرادور: این استان، در شمال کشور کانادا است و مرکز آن شهر انسینت جانز است و صنعت اصلی آن ماهیگیری است.

نقشه کانادا

علاوه بر این ده استان‌، کشور کانادا سه قلمرو نیز دارد. تفاوت استان و قلمرو در آن است که استان‌ها قدرت و اختیارات خود را از قانون اساسی این کشور دریافت می‌کنند، اما قلمروها، زیر نظر پارلمان کانادا اداره می‌شوند. به طور کلی کشور کانادا سه قلمرو دارد:

  • قلمروهای شمال غرب (NWT): این قلمرو پرجمعیت‌ترین قلمرو کانادا است و مرکز آن شهر یلونایف است. مساحت آن حدود ۱٬۳۵۰٬۰۰۰ کیلومتر مربع است و شمال غربی این کشور را تحت پوشش خود قرار داده است.
  • قلمروی نوناووت: بزرگترین و جدیدترین قلمروی کشور کانادا که مرکز آن شهر ایکالویت است و در بخش‌های شمالی این کشور قرار دارد.
  • قلمروی یوکان: کوچکترین و کم جمعیت‌ترین قلمرو در کانادا است که در غرب این کشور واقع شده و مرکز آن وایت هورس است.
استان های کانادا

شهرهای کانادا

شهرهای کانادا عبارتند از: براندون، کالگری، خلیج کمبریج، شارلوت تاون، چرچیل، دارتموث، داوسون، اکو بی، ادمونتون، فلین فلون، فورت نلسون، فردریکتون، گاندر، هالیفاکس، همیلتون، خلیج غاز دره، رودخانه هی، اینوویک، ایقلویت، لتبریج، لندن، مونترال، فک موز، موزونی، پرنس آلبرت، پرنس جورج، پرنس روپرت، کبک، رانکین اینلت، گوزن قرمز، رجینا، مصمم، سنت جان، ساسکاتون، شفرویل، شربروک، سیدنی، تورنتو، ونکوور، ویکتوریا، دریاچه واتسون، وایت هورس، وینیپگ و Yellowknive است که انتخاب با شما است که کدام یک از شهرهای کانادا را برای مهاجرت انتخاب می کنید.

مهم ترین شهرهای کانادا

پایتخت کانادا شهر اتاوا (Ottawa) است، اما سه شهر تورنتو (Toronto)، مونترال (Montreal) و ونکوور (Vancouver) بزرگ‌ترین و مهم‌ترین شهرهای آن هستند.

  • اتاوا (Ottawa)
  • تورنتو (Toronto)
  • مونترال (Montreal)
  • ونکوور (Vancouver)

بهترین شهرهای کانادا 

بهترین شهرهای کانادا برای ایرانیان

ونکوور

بدون شک این نکته که تعداد زیادی از ایرانی‌ها، ونکوور را برای زندگی انتخاب کرده‌اند، نشان می‌دهد که بهترین شهر کانادا برای ایرانیان خواهد بود. بنابراین می‌تواند به عنوان یک مقصد جدی برای مهاجرت در نظر گرفته شود.  اغلب ایرانیان مهاجر به کانادا در دو محله‌ای مهم از جمله “وست ونکوور” و “نورث ونکوور”  اقامت دارند. البته باید توجه داشته باشید که این دو نقطه از گران‌ترین محله‌های این شهر به شمار می‌رود.

بازار کار، اقتصاد پویا، محله‌های امن، خدمات مالی در دسترس، سیستم آموزشی عالی در مدارس، میزان بالای آسایش و نرخ بزهکاری کم، ونکوور را به بهترین شهر کانادا برای ایرانیان تبدیل کرده است. این شهر به خصوص برای افرادی که عاشق طبیعت هستند گزینه بسیار مناسبی است. در کنار محیطی شهر شما در کمترین زمان به طبیعت دسترسی خواهید داشت. اگر هم به آب و هوای بسیار سرد عادت ندارید؛ ونکوور متعدل‌تر از دیگر نقاط این کشور است و به همین دلیل به شهر evergreen یا همیشه سبز معروف است.

ونکوور کانادا یکی از شهرهایی است که نه تنها جرم در آن کم است، بلکه این میزان حتی کاهش هم پیدا کرده است. اگر روی تحصیلات خود یا فرزندتان حساس هستید، ونکوور می‌تواند به عنوان یکی از بهترین انتخاب‌های شما محسوب شود؛ زیرا با وجود دانشگاه بریتیش کلمبیا و کالج‌های مطرح وست، کالج رجنت، اشتون و کلمبیا، شما می توانید از بهترین سیستم آموزشی با کیفیت عالی بهره‌مند شوید.

هزینه اجاره در ونکوور کمی گران است. اگر قصد خرید خانه را داشته باشید، ارزانترین ملک‌ها در این شهر از 800000 دلار کانادا شروع می شوند. هزینه اجاره در ونکوور چیزی بین 2800 تا 4000 دلار در هر ماه است. با این وجود علیرغم هزینه‌های بالا، بسیاری از افراد از سراسر دنیا دوست دارند در این شهر خارق‌العاده زندگی کنند. شاید دوست داشته باشید برای اسکان شهرهای اطراف ونکوور را انتخاب کنید که حدود 20 تا 40 درصد ارزان‌تر از وونکورر هستند.

تورنتو

از نظر بسیاری مهاجرین ایرانی و مجموعه‌های فعال در زمینه اخذ ویزا، تورنتو بهترین شهر کانادا برای مهاجرت به شمار می‌رود. همچنین تورنتو یکی از شهرهای صنعتی و کلان شهرهای مهم کانادا محسوب می‌شود. ماهیت مدرن و صنعتی این شهر باعث شده تا برای یافتن کار و سرمایه‌گذاری، بهترین شهر کانادا برای ایرانیان تلقی شود.

این شهر یکی از چند فرهنگی‌ترین شهرهای جهان و کانادا است و برای همین بیشتر ایرانی‌ها تورنتو را برای نقل مکان و زندگی انتخاب می‌کنند. هر ساله افراد مهاجر بسیاری به این شهر نقل مکان می‌کنند و جوامع چندملیتی با فرهنگ‌های مختلف را ایجاد می‌کنند، به همین خاطر هم شهری جهانی به شمار می‌رود.

این منطقه میزبان تعداد زیادی از شرکت‌های نوپا کانادایی محسوب می شود، پس شما هم کافیست کمی سرمایه و مقداری شم اقتصادی داشته باشید تا بتوانید در این دسته جای بگیرید.

دمای هوا در این شهر بین 20 تا منفی 30 درجه در گردش است. پس ما در تورنتو شاهد هوای بسیار سردی خواهیم بود که در زمستان با بارش برف از خود رونمایی می‌کند. هر چند که بر خلاف کشور ما، این شهر برای بارش برف از قبل برنامه‌ریزی شده است و هیچ مشکلی هنگام بارش برف‌های حتی سنگین هم وجود نخواهد داشت.

هزینه زندگی در تورنتو که یکی از بهترین شهرهای کانادا برای مهاجرین ایرانیان است متغیر خواهد بود. برای مثال هزینه یک آپارتمان مبله در منطقه گران قیمت این شهر حدود 2700 دلار کانادا در هر ماه است. این در حالی است که این مبلغ در مناطق عادی حدود 2300 دلار در ماه خواهد بود.

مونترال

یکی دیگر از شهرهای کانادا که جمعیت زیادی از ایرانیان مهاجر ساکن آن هستند؛ مونترال نام دارد. مونترال بهترین شهر کانادا برای ایرانیان در زمینه تحصیل به شمار می‌رود. از دانشگاه‌های معتبر و بسیار مهمی که در آن واقع شده است می‌توان به مک گیل، دانشگاه مونترال و کونکوردیا اشاره کرد. نکته مهم اینکه این سه دانشگاه در رشته‌های مختلف با بورسیه تحصیل فرصت رایگان را برای تحصیل دانشجویان مهاجر ایرانی فراهم کرده‌اند.

به عبارتی می‌توان گفت که مونترال یک مقصد ایده‌آل و بهشتی برای مهاجران ایرانی محسوب می شود.

دلایل زیادی وجود دارد که این شهر را به یکی از مناطق مورد علاقه مهاجرین تبدیل کرده است. برای مثال فرصت‌های شغلی زیاد، مسکن ارزان‌قیمت، فرهنگ غنی و چند فرهنگی، سیستم آموزشی فوق‌العاده، مراقبت‌های بهداشتی در سطح جهانی باعث می شود که هر تازه‌واردی در این شهر احساس غریبگی نکند.

همین عوامل باعث شده است که مونترال به یکی از بهترین شهرهای کانادا برای مهاجرت ایرانیان تبدیل شود. استاندارد بالای زندگی در این شهر، به علاوه میزان پایین جرم و جنایت از دیگر عوامل اثرگذار در جذابیت بالای این شهر برای مهاجرین ایرانی و سایران مهاجران است.

از نظر آب و هوایی این شهر چهار فصل را تجربه می‌کند و در زمستان از برف پوشیده می‌شود. بزرگترین مزیت زندگی در کانادا اجاره مقرون به صرفه خانه است. برای اجاره یک اتاق در یک آپارتمان مشترک باید کمتر از 450 دلار در ماه هزینه کنید. این مبلغ برای آپارتمان‌های یک‌خوابه حدود 600 تا 700 دلار خواهد بود. پس بر اساس جمعیت و سلیقه و انتظار خود می‌توانید یک خانه مناسب انتخاب و اجاره کنید.

اتاوا

یکی دیگر از مهمترین شهرهای کانادا که مهاجرپذیر نیز هست، اتاوا نام دارد. خدمات رفاهی و اجتماعی این شهر مرکز توجه مهاجرین بوده و دارای مناظر طبیعی بکری نیز هست. همچنین دانشگاه اتاوا نیز مقصد بسیاری از افراد دارای ویزای تحصیلی است. نکته مهم اینکه اتاوا دارای زمستان بسیاری سردی است و زبان رسمی آن انگلیسی است.

صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

اگر به قصد تحصیل به کانادا مهاجرت می‌کنید، می‌توانید در یکی از دو دانشگاه بزرگ مرکز این شهر یعنی دانشگاه کارلتون و یا دانشگاه اتاوا مشغول شوید. معماری زیبای این شهر یکی دیگر از دلایلی است که می‌تواند آن را در زمره بهترین شهرهای کانادا برای مهاجرت ایرانیان تبدیل کند.

این شهر چهار فصل است. با این تفاوت که زمستان‌های طولانی و سرد و بهارهای کوتاه ولی تازه‌ای دارد. فصلی که می‌توانید حتی شاهد بارش ملایم باران هم در آن باشید. دمای این شهر در تابستان به 30 درجه سانتی‌گراد هم می‌رسد.

اگرچه اتاوا از همه نظر برای زندگی فوق‌العاده است، اما از نظر هزینه کمی گران است. شما برای اجاره یک آپارتمان باید بین 700 تا 1400 دلار در ماه هزینه کنید. از طرفی مواد غذایی  صرف غذا در بیرون از خانه می‌تواند گران‌تر تمام شود.

مهاجرت به کانادا

آداب و فرهنگ کانادا

کشور کانادا یکی از مودبترین و خوش‌برخوردترین مردمان دنیا را دارد که آن را به یکی از بهترین کشورهای جهان برای مهاجرت تبدیل می‌کند. مردم این کشور به خوش رویی در سراسر جهان معروف‌اند. دین اصلی این کشور مسیحیت است با این حال به دلیل آزادی دینی، انواعی از ادیان دیگر نیز در آن وجود دارد. این کشور یک کشور غربی متمدن است و مردم آن از سطح فرهنگ بسیار بالایی برخوردارند و زندگی اجتماعی در آن از استانداردهای بالایی برخوردار است.

برخلاف بسیاری از کشورهای غربی مردم کشور کانادا به شدت صمیمی و گرم هستند و به راحتی در مورد زندگی خصوصی و عواطف خود صحبت می‌کنند. بیشتر جشن‌های این کشور جشن‌های مذهبی مانند کریسمس و شکرگزاری و جشن‌های سیاسی هستند. به قوانین مربوط به حقوق برابر در این کشور اهمیت زیادی داده می‌شود و شما می‌توانید از هر جنسیتی، گرایشات سیاسی و دینی و حتی جنسی در این کشور زندگی بسیار صلح‌آمیزی داشته باشید و تا زمانی که به قوانین این کشور احترام بگذارید، کسی معترض شما نخواهد شد.

معرفی کشور کانادا به‌عنوان کشوری دارای تنوع فرهنگی، مورد قبول بسیاری از مردم است. به همین دلیل نمی‌توان به معرفی یک فرهنگ خاص و سبک زندگی، به‌عنوان جریان غالب در کانادا پرداخت. مانند مردم بریتانیا، مردم کانادا نیز هنگام صحبت با کسانی که صمیمی نیستند، از نام خانوادگی استفاده می‌کنند. مردم این کشور، مردمی اجتماعی هستند و زندگی شخصی و مسائل مربوط به آن را با دوستان و همکارانشان به اشتراک می‌گذارند. این زیست اخلاق‌مدارانه و مبادای آداب به فرهنگ تجاری کانادا نیز نفوذ کرده است و به همین دلیل کارفرمایان از نیروهای خود توقع دارند، اخلاق تجاری را در زمینه ارتباط با مشتریان رعایت کرده و در هنگام کار لباس رسمی به تن داشته باشند. به دلیل برخورد فرهنگ‌های مختلف، در بین مردم کشور کانادا روحیه برابری‌خواهی شکل‌گرفته و آن‌ها به برابری قومی باور دارند.

کانادا سومین کشور مهربان جهان شد

در حال حاضر مردم کانادا شهرت خوبی در زمینه مهربان و خونگرم بودن دارند، اما یک رتبه بندی جدید رسماً کانادا را یکی از مهربان ترین کشورهای جهان معرفی کرده است. شرکت هواپیمایی اول ایسلند، ایسلند ایر(Icelandair) رتبه بندی مهربان ترین کشورهای جهان را منتشر کرد و در این رتبه بندی کانادا پس از نیوزلند و استرالیا توانست جایگاه سوم را به دست آورد.

در این رتبه بندی عواملی مانند مراقبت های بهداشتی، حداقل دستمزد، تجربه مهاجران و امتیاز شاخص صلح جهانی را در نظر گرفته شد. اگرچه کانادا در بخش مراقبت های بهداشتی با نیوزلند و استرالیا برابری کرد و از استرالیا نمره شاخص صلح جهانی بالاتری داشت، اما ازنظر حداقل دستمزد و تجربه مهاجرتی نسبت به این کشورها چندان موفق عمل نکرد.

در این رتبه بندی همچنین شاخص بخشش جهانی CAF در سال 2019 را در نظر گرفت که نشان داد کانادا در اعطای خیریه روند نزولی دارد.

ایسلند ایر می گوید بخشی ازآنچه که نهایتاً در رتبه بندی کانادا نقش داشته، این واقعیت است که ونکوور در نظرسنجی اخیر لونلی پلنت (Lonely Planet) به عنوان محبوب ترین شهر جهان انتخاب شد. مونترال همچنین در همان نظرسنجی به عنوان سی و چهارمین گروه دوستانه رتبه بندی شد.

ازنظر مهربان ترین کشورها، کانادا از دانمارک و هلند که در رتبه های اول قرار گرفتند و همچنین کانادا توانست آلمان، اسکاتلند، انگلیس و سنگاپور که همگی در رتبه های پایین تر قرار گرفتند، شکست دهد. ایالات متحده در رتبه شانزدهم قرار گرفت و مراقبت های بهداشتی آنها فقط یک امتیاز از چهار را دریافت کرد. تنها کشوری که در این لیست چنین کاری را انجام داده است.

آب و هوای کانادا

کانادا در نزدیکی قطب شمال قرار گرفته است و کشور سردسیری محسوب می‌شود. به همین دلیل بیشتر شهرهای کانادا و همچنین جمعیت کانادا در نوار جنوبی این کشور و در نزدیکی کشور آمریکا متمرکز شده‌اند.

برخی از متقاضیان مهاجرت به کانادا به اشتباه تصور می‌کنند که تمام شهرهای کانادا سرد هستند این در حالی است که شهرهای واقع شده در بخش جنوبی کانادا تقریبا آب و هوای معتدلی دارند و اکثر مهاجرین نیز به قصد زندگی در همین شهرها وارد کانادا می‌شوند.

خوب است بدانید که کانادا به دلیل برخورداری از آب و هوای بسیار مطبوع، بارندگی خوب در طول سال و طبیعت زیبا به عنوان یکی از کشورهای مشهور در عرصه پذیرش توریست توانسته است رتبه خوبی را به خود اختصاص دهد.

به طور کلی آب و هوای کشور کانادا را می‌توان در چهار دسته تقسیم کرد:

  1. معتدل و مرطوب که بیشتر در بخش جنوب غربی این کشور و بویژه در ایالت بریتیش کلمبیا حاکم است.
  2. سرد و مرطوب با تابستا‌ن‌های خنک که بیشتر در جنوب مرکزی و جنوب شرقی این کشور وجود دارد.
  3. سرد و خشک قطبی که مخصوص عرض‌های ۵۵ تا ۶۵ شمالی است و استان‌‌های شمالی این کشور را در برمی‌گیرد.
  4. یخبندان قطبی که از عرض ۶۵ به بالا حاکم است و نزدیکترین استان‌ها به قطب شمال را در برمی‌گیرد.

 

بیشتر افراد، کشور کانادا را یک کشور با طبیعت سرد و قطبی می‌دانند که احتمالاً به دلیل فیلم‌های مختلفی است که بیشتر این مناطق کانادا را تحت پوشش قرار داده‌اند. حال آنکه این آب و هوا تنها در بخش‌های شمالی کشور حاکم است و استان‌های جنوبی‌تر، آب و هوای معتدل‌تری دارند. این کشور به حدی پهناور است که نمی‌توان یک آب و هوای خاص را برای آن درنظر گرفت. آب و هوای شمالی این کشور به دلیل نزدیکی به قطب بسیار سرد و برفی است و حتی به زیر صفر می‌رسد اما هرچقدر به سمت جنوب حرکت می‌کنیم آب و هوای آن معتدل‌تر می‌شود.

ه دلیل وسعت زیاد عرض جغرافیایی کانادا، آب وهوای این کشور دارای تنوع بالایی است. جریان های اقیانوسی در این متغیر بودن آب وهوا نقش مهمی ایفا می کنند، آب های گرم گلف استریم در اقیانوس اطلس و جریان آلاسکا در اقیانوس آرام بر آب وهوای کانادا تأثیرمی گذارد بادهای غربی که از دریا به خشکی می وزد، جریانات هوایی غالب در اقیانوس آرام هستند و بارش های سنگین ساحلی بریتیش کلمبیا و دمای متوسط زمستان و تابستان را به همراه دارند.

داخل کشور کانادا، دریاچه های بزرگ آب و هوا را در جنوب انتاریو و کبک تعدیل می کند. در شرق جریان سرد لابرادور با جریان گلف استریم در امتداد ساحل نیوفاندلند و لابرادور برخورد می کند، باعث خنک شدن هوا و ایجاد مه مداوم می شود.

دو سوم شمالی کشور دارای آب و هوایی مشابه آب و هوای شمال اسکاندیناوی است و زمستان های بسیار سرد و تابستان های کوتاه و خنک دارد. منطقه جنوبی مرکزی دشت های داخلی دارای آب و هوای معمولی قاره ای است. زمستان های بسیار سرد، تابستان های گرم و با میزان بارندگی نسبتا کم. شبیه به برخی از مناطق غرب میانه آمریکا جنوب انتاریو و کبک دارای آب و هوایی با تابستان های گرم و مرطوب و زمستان های سرد و برفی هستند. به جز سواحل غربی، تمام کانادا دارای فصل زمستانی با دمای متوسط ​​زیر صفر درجه و با پوشش مداوم برف است.

سفر به کانادا (جاذبه های توریستی)

کشور کانادا به دلیل برنامه‌های مهاجرتی مختلف و شانس بالای تابعیت، همواره کشوری مهاجرپذیر بوده است. اما سفر به کانادا به مهاجرت ختم نمی‌شود و در طول سال این کشور مقصد گردشگرانی از جای‌جای مختلف جهان است. شهرها و طبیعت بسیار زیبای این اقلیم، گردشگران بسیاری را به خود جذب می‌کند که در ادامه به معرفی چند مورد از آن‌ها می‌پردازیم.

  • آبشار نیاگارا: نام بزرگ‌ترین آبشار جهان بوده و بعید است که به گوش کسی نرسیده باشد. این آبشار ۱۰ هزار ساله در ۱۵۰ کیلومتری شهر تورنتو و در مرز آمریکا و کانادا قرار دارد.
  • پارک ملی فوندی: این پارک به خلیج فوندی بسیار نزدیک است و در نیوبرانزویک واقع شده است. با سفر به کشور کانادا و این پارک می‌توانید شاهد بلند‌ترین جزر و مد جهان باشید.
  • ویکتوریا: در قسمت جنوبی ونکوور، مرکز بریتیش کلمبیا یعنی شهر ویکتوریا قرار دارد. اگر اهل پیاده‌روی هستید می‌توانید به قدم زدن در پارک بیکن هیل بپردازید یا اینکه مسیرتان را به سمت ساختمان پارلمان کج کنید.
  • وایت هورس: سفر به این شهر شمالی، فرصت تنفس پاکیزه‌ترین هوا در بین شهرهای جهان را برای شما فراهم می‌کند. این پایان ماجرا نیست و شما فرصت تماشای شفق‌ها قطبی را نیز خواهید داشت.
  • استمپید: این شهر کشور کانادا، میزبان رقابت بین بهترین سوارکاران است. اگر علاقه به ورزش دارید، سفر به این نقطه باعث تجربه خاطره‌ای به یاد ماندنی خواهد شد.
  • دریاچه لوئیس: یکی از زیباترین مناطق کانادا میباشد و دارای آب های معدنی، یخچال های بزرگ و قله های ناهموار است. مسافران میتوانند از اسکی ، اسنوبورد و اسکیت روی یخ زمستانی و قایقرانی ، ماهیگیری و پیاده روی در تابستان استفاده کنند.
  • آدام ملنیک :به نام بزرگراه 99 شناخته میشود، که ونکوور را به ویستل وصل میکند.این منظره کوهستانی به علت کوه های جذاب و دیدنی اسکی و اسنوبوردهای روز دنیا و اقامتگاه های پراکنده، مورد توجه قرار میگیرد.

پول کانادا

واحد پولی کانادا به تومان یکی از موضوعاتی است که متقاضیان مهاجرت به کانادا به بررسی آن می پردازند، چرا که در پس از دریافت ویزای کانادا و برنامه ریزی برای ورود، مهاجران باید نسبت به تبدیل وجوه خود به دلار کانادا اقدام کنند.واحد پول کشور کانادا، دلار کانادا (Canadian Dollar) CAD، مخفف ارز یا نماد ارز واحد پولی کانادا می‏ باشد که برای نشان دادن واحد پول کانادا استفاده می‏شود. واحد پول کانادا به دلار می‏ باشد و یک دلار کانادایی از ۱۰۰ سنت تشکیل شده است و غالباً به صورت دلار کانادا عنوان می‏ شود تا آن را از ارزهای دیگر مانند دلار آمریکا و دلار استرالیا و دلار سایر کشورها متمایز کند. CAD واحد پول کانادا است و به عنوان یک ارز معیار در نظر گرفته می‏شود، به این معنا که بسیاری از بانک‏های مرکزی در سراسر جهان دلار کانادایی را به عنوان واحد پول کانادا شناخته، ذخیره و نگه می ‏دارند.

شهروندان و اقتصاددانان کانادایی از واژه Loonie (لونی) و Buck نیز به عنوان واحد پول کانادا استفاده می کنند.

با این وجود اسکناس های ۵، ۱۰، ۲۰، ۵۰ و ۱۰۰ دلاری، اسکناس های رایج کانادا می باشد که همواره مورد استفاده قرار می گیرد و سکه های پنی (یک سنتی)، نیکول (۵ ینتی)، دایم (۱۰ سنتی)، کوارتز (۲۵ سنتی)، لونی (۱ دلاری) و تونی (۲ دلاری) سکه های رایج کشور کانادا می باشد.

اگر از استفاده از تصاویر افراد سرشناس کشوری و نمادهای ملی (از جمله حیوانات) در طراحی پول کشور کانادا بگذریم، نکته مهم دیگر کیفیت و نوع چاپ این پول است. از سال ۲۰۱۱ دولت این کشور تصمیم گرفت اسکناس‌های دلار را به جای چاپ روی کاغذهای تهیه شده از چوب، روی کاغذ پلیمری چاپ کند. مزیت این امر، علاوه بر افزایش امنیت پول و جلوگیری از جعل آن، جلوگیری قطع درختان بود. همین امر سبب شده پول این کشور به‌عنوان پولی حافظ محیط‌زیست شناخته شود.

ارزش بالای دلار کشور کانادا باعث شده است که پس از دلار آمریکا، یورو، ین و پوند، این ارز پنجمین ارز جایگزین جهان باشد و دو در صد سهم جهانی را از آن خود کند. همچنین همپایی این پول با دلار آمریکا و کاهش ارزش پول آمریکا، به این ارز اهمیت دوچندانی داده است.

 
مهاجرت به کانادا

ساعت بوقت کانادا

آگاهی از اختلاف ساعت بین ایران و کانادا یک امر ضروری برای افردای است که قصد مسافرت یا حتی مهاجرت به این کشور را دارند.کانادا کشوری پنهاور است که در آمریکای شمالی واقع شده و از نظر زمانی اختلاف زیادی بین کشور ما و کانادا وجود دارد. همچنین بخش های شرقی و غربی خود کشور کانادا نیز فاصله بسیار زیادی از هم دارند که همین موضوع باعث می شود ساعت ها در شهرهای کانادا با یکدیگر نیز اختلاف داشته باشند که این اختلاف به 4.5 ساعت نیز میرسد.

اختلاف ساعت ایران ( در اکتبر 2022 ) با برخی از شهرهای کانادا به شرح ذیل می باشد :

  •  تورنتو کانادا : 7 ساعت
  • مونترال کانادا : 7 ساعت
  • اتاوا کانادا : 7ساعت
  • کلگری کانادا : 9 ساعت
  •  ادمونتون کانادا : 9 ساعت
  • ونکوور کانادا : 10 ساعت
  •  ساسکاتون کانادا : 9 ساعت
  •  هالیفاکس کانادا : 6 ساعت

مهاجرت به کانادا

کانادا با کمبود نیروی کار مواجه است و نرخ رشد جمعیت آن هم پایین است. برای همین درب‌های کشور کانادا چندسالی است به‌صورت مداوم به روی مهاجران باز است. این کشور همچنان مهاجر می‌پذیرد. درباره مهاجرت به کانادا مطالب زیر را از دست ندهید:

اختلاف ساعت ایران و کانادا

فاصله ایران تا کانادا

فاصله ایران تا کانادا بستگی به این خواهد داشت که از تهران یا شهر دیگر ایران ، به کدام شهر کانادا وارد خواهید شد. بعنوان مثال فاصله ی تهران تا تورنتو 9881 کیلومتر بوده و مدت زمان سفر تا کانادا در صورتی که پرواز مستقیمی وجود داشته باشد حدود 12 ساعت و 49 دقیقه می باشد. فاصله ی تهران تا ونکوور 10552 کیلومتر ، تهران تا مونترال 9422 کیلومتر ، تهران تا ادمنتون 9976 کیلومتر می باشد.

برای رسیدن به کانادا می‌توانید از ایرلاین‌های متنوعی بلیط هواپیما را تهیه کنید :

 

اگر بخواهید از تهران به‌سمت کانادا بروید، مدت‌زمان سفر به مقصد شهرهای مختلف به‌شرح زیر خواهد بود:

• تهران به مونترال؛ ۱۶ ساعت و ۳۵ دقیقه

• تهران به تورنتو؛ ۱۶ ساعت و ۲۹ دقیقه

• تهران به ونکوور؛ ۱۹ ساعت و ۳۷ دقیقه

 

چنانچه قصد برگشت از شهرهای کانادا به‌سمت تهران را داشته باشید، مدت‌زمان سفر کوتاه‌تر می‌شود. شاید بپرسید چرا؟ برای اینکه پرواز از سمت شرق به غرب طولانی‌تر و کُندتر است.

• مونترال به تهران؛ ۱۵ ساعت و ۴۳ دقیقه

• تورنتو به تهران؛ ۱۵ ساعت و ۴۱ دقیقه

• ونکوور به تهران؛ ۱۷ ساعت و ۴۵ دقیقه

حقایق کانادا

دانستنی های جذاب کانادا

  1. کانادایی ها به معذرت خواهی کردن بسیار معروف هستند.
  2. کانادا دارای جمعیت بسیار انبوهی از خرس های وحشی است.
  3. برخی از افراد مشهور کانادایی عبارت اند از جیم کری، جاستین بیبر، مایک مایزر، سلین دیون، رایان رینولدز، کیانو ریوز، و دریک.
  4. هاکی و لاکراس ورزش های ملی کانادا هستند.
  5. شهر آلرت که در استان نوناووت واقع شده است شمالی ترین شهر کره زمین است.
  6. حیوان ملی کانادا سگ آبی است.
  7. پرچم ملی کانادا دارای نوارهای عمودی قرمز و سفید بوده و یک برگ افرا در وسط آن قرار دارد. پرچم کانادا را سمبل امید و کامیابی و آرامش و بی طرفی می دانند. همچنین وجود برگ درخت افرا در این پرچم هم بیانگر منابع طبیعی و میراث فرهنگی کانادا است.
  8. روز یکم ژوئیه به عنوان روز ملی کانادا محسوب می شود که سالروز استقلال این کشور نیز محسوب می شود.
  9. کانادا همواره یکی از ده کشور برتر از نظر کیفیت زندگی از نظر موسسات رتبه بندی در این زمینه بوده است و در حال حاضر برخی از شهرهای این کشور نظیر تورنتو و ونکوور در رتبه های بالای لیست بهترین شهرهای دنیا برای زندگی قرار دارند.
  10. کانادا بیشترین افراد تحصیل‌کرده را در جهان دارد. نصف ساکنان این کشور تحصیلات دانشگاهی دارند.
  11. کمترین دمای ثبت شده در کانادا در سال ۱۹۴۷ به ثبت رسیده است که منفی ۶۳ درجه سانتی‌گراد بود.
  12. تعداد دریاچه‌های موجود در کانادا بیشتر از دیگر کشورهای جهان است.
  13. مصرف ماکارونی و پنیر در کانادا بیشتر از دیگر جاهای جهان است.
  14. پلاک خودروها در سرزمین‌های شمال غربی کانادا به شکل خرس قطبی است.
  15. کانادا بزرگ‌ترین خطوط ساحلی جهان را دارد.
  16. هر ساله یک میلیون نامه به آدرس خود بابا نوئل ارسال می‌شود. آدرس آن «کانادا، قطب شمال، H0H 0H0» است.
  17. خیابان «یانگ» در کانادا با ۱۸۹۶ کیلومتر طول، طولانی‌ترین خیابان جهان است.
  18. مرکز خرید «آمریکا» متعلق به یک فرد کانادایی است.
  19. مرز آمریکا و کانادا طولانی‌ترین مرز زمینی بین‌المللی جهان است و حفاظت نظامی ندارد.
  20. کانادا از سال ۱۹۸۴ سلاح‌های کشتار جمعی ندارد و معاهدات لغو اختیارات را امضا کرده است.
  21. جاذبه‌ی زمین در بخش عظیمی از کانادا کم‌تر از دیگر جاهای کره‌ی زمین است!
  22. اگر پلیس کانادا ببیند کسی کار مثبتی انجام می‌دهد، به او «برگه‌ی مثبت» می‌دهد.
  23. آمریکا دو بار در سال‌های ۱۷۷۵ و ۱۸۱۲ به کانادا حمله کرد و در هر دو مورد نیز شکست خورد.
  24. کانادا سومین ذخایر بزرگ نفت جهان را دارد. عربستان و اندونزی در رتبه‌های اول و دوم قرار دارند.
  25. ساکنان چرچیل در کانادا اتومبیل خود را قفل نمی‌کنند چون شاید فرد پیاده‌ای برای فرار از دست خرس قطبی به آن نیاز داشته باشد.
  26. کانادا سومین رتبه را بعد از آمریکا و روسیه در صنعت فضانوردی دارد که در سال ۱۹۶۲ پیشرفته‌ترین برنامه‌های فضایی را داشت.
  27. جمعیت کانادا کمتر از جمعیت شهر توکیو است.
  28. در سال ۱۹۶۷ برج ایفل به‌طور موقت به کانادا منتقل شد.
  29. کانادا بیشترین نان‌های شیرین (دونات) را در جهان مصرف می‌کند و همچنین بیشترین تعداد مغازه‌ی دونات فروشی جهان در این کشور قرار دارد.
  30. انتاریو در کانادا بیش از ۲۵۰۰۰۰ دریاچه دارد که 1/5 آب شیرین جهان را در خود جای داده‌اند.
  31. در کانادا و آمریکا سرویسی به نام «تمیز کردن به یک دلیل» وجود دارد که خانه‌های زنانی که مبتلا به سرطان هستند را به‌ صورت رایگان تمیز می‌کنند تا آن‌ها بتوانند به سلامت و درمان خود تمرکز کنند.
  32. شماره تلفن رسمی کانادا «۱-۸۰۰-O-CANADA» است.
  33. کانادا باسوادترین کشور دنیاست.
  34. بابا نوئل اهل کاناداست ( وزارت مهاجرت کانادا در سال ۲۰۱۲ اعلام کرد بابانوئل بدون شک یک شهروند کانادایی است!  این ادعا به خاطر لباس های به رنگ قرمز و سفید بابانوئل است که همرنگ پرچم کشور کانادا است)
  35. مونترال دومین شهر بزرگ فرانسوی زبان بعد از پاریس است.
 
 

 

جشن های مشهور کشور کانادا

فستیوال های مشهور و شگفت انگیز در کانادا هر ساله هزاران گردشگر را به سمت خود می کشاند. یکی از مشهورترین فستیوال هایی این کشور مربوط به شهر مونترال است که بیش از ۹۰ نوع برنامه را پوشش می دهد. کنسرت های خیابانی و همینطور فضای شهری مدرن و بی نظیر آن شهر موجب محبوبیت بیش از حد در میان مردم ایران و جهان شده است.

یکی دیگر از فستیوال های مهم کانادا، فستیوال بین المللی جاز مونترال است که در ۱۰ روز آخر ماه ژوئن برگزار می شود. این جشنواره بسیار وسیع بوده و بخش های مشخصی از آن به عنوان سینمای کمدی شناخته شده است.اگر شما قصد سفر به کشور کانادا را دارید مسابقات رانندگی فرمول یک مونترال را از یاد نخواهید برد. این مسابقه بسیار پرطرفدار است.

بزرگ ‌ترین جشن آتش ‌بازی در جهان، با نام جشن نورها در ونکوور، هر تابستان به مدت چند شب در ونکوور برگزار می ‌شود. جشن نورهای هوندا تنها شامل آتش ‌بازی نیست بلکه این فستیوال شامل کنسرت، غرفه ‌های متنوع غذا، چالش‌ های گوناگون و مسابقات مختلف است.

یکی از بزرگ ترین فستیوال‌ های کانادا، فستیوال سوارکاری کَلگَری است. در این فستیوال هر سال بیش از یک میلیون نفر را به شهر کَلگَری شرکت می کنند. نمایش سوارکاری کَلگَری هرسال در ماه جولای به مدت ۱۰ روز برگزار می‌ شود. شهر زیبای کَلگَری دارای مردمی میهمان‌ نواز و تنوع فرهنگی زیادی است. به طور کلی در این شهر سرگرمی های زیادی در انتظار شماست.

فستیوال بین‌المللی فیلم تورنتو (TIFF) ، یکی از بزرگ ‌ترین جشنواره‌های سینمایی در جهان است. این جشنواره از لحاظ کیفیت با جشنواره‌ی کَن و ساندَنس رقابت می کند. این فستیوال فیلم هر سال در ماه سپتامبر برگزار می ‌شود.

جشن روز کانادا که هرسال در اولین روز ماه جولای برگزار می ‌شود، مشابه جشن چهارم جولای در ایالات متحده است. جشن روز کانادا، روز گرامی‌ داشتِ تاسیس کانادا به‌ عنوان یک کشور مستقل است. مردم در این روز با لباس‌های قرمز و سفید به رنگ پرچم کانادا در خیابان‌ ها ظاهر می‌ شوند و به تماشای آتش ‌بازی و خوردن غذا و نوشیدنی می ‌پردازند. این جشن در سراسر کشور کانادا برگزار می‌ شود اما اتاوا یکی از بهترین جشن‌ها را برگزار می ‌کند.

فستیوال بین ‌المللی سِلتیک کالرز هر سال در ماه اکتبر،‌ به مدت ۹ روز در جزیره ‌ی زیبای کِیپ برِتون در نُوا اسکوشیا برگزار می‌ شود. در این فستیوال فرهنگ و موسیقی اقوام سلتیک جشن گرفته شده که بزرگ ‌ترین جشن سلتیک در آمریکای شمالی است.

بزرگترین جشنواره گل لاله ی دنیا در اتاوا یکی دیگر از فستیوال‌ های معروف کانادا است. هر سال در ماه مِی، ۳ میلیون گل لاله در پایتخت کانادا می‌ روید. مردم می‌ توانند در تورهای گردشگری این فستیوال شرکت کنند تا شاهد مناظر شگفت‌ انگیزی باشند که این گل‌ ها به ‌وجود می ‌آورند. رژه، آتش‌ بازی و نمایش‌ های موزیکال ازجمله برنامه‌های این فستیوال هستند.

یکی از فستیوال‌ های معروف کانادا کِی دِیز نام دارد. این فستیوال هر سال به مدت ۱۰ روز در ادمونتون برگزار می‌ شود. موسیقی، غذاهای خوشمزه و ماجراجویی بخش‌ هایی از این فستیوال هستند. از زمان برگزاری اولین کِی دِیز تا به امروز، این جشنواره محبوبیت‌ زیادی به ‌دست آورده است.